Ben jij een sportieve Kompaan?

Wil je meer weten over bepaalde sporten, wil je meer bewegen en meer kennis opdoen over gezondheid en voeding? Dan is de lijn "Sport & Gezondheid" misschien wel iets voor jou.

Je hoeft niet aan bepaalde voorwaarden of eisen te voldoen om hieraan deel te nemen, het belangrijkste is dat je plezier hebt in bewegen en geïnteresseerd bent in sport, bewegen, voeding en gezondheid.

Buiten de lessen lichamelijke opvoeding (gym) krijg je, als je hiervoor kiest, extra uren Sport & Gezondheid. Je maakt dan kennis met verschillende sporten, zoals klimmen, schaatsen, schermen, zwemmen, etc. Natuurlijk is er ook tijd voor de ‘gewone’ sporten zoals voetbal, hockey, softbal, turnen en spellen.

Actief bezig zijn is natuurlijk heel erg belangrijk tijdens deze lessen, maar we besteden ook aandacht aan samenwerken, sportiviteit, elkaar helpen, organiseren van een activiteit en het jezelf presenteren. Dit zijn ook zeer belangrijke onderdelen in de wereld van sport en gezondheid. Ook brengen we je kennis bij over voeding en een (gezond) lichaam. Dat gebeurt niet alleen tijdens deze lessen, maar ook tijdens de lessen Mens & Natuur. Onderwerpen als bijvoorbeeld het skelet, de spieren, hoe voorkom je blessures en welke voeding is belangrijk voor sporters komen allemaal aan bod.

NIX18!
Wat natuurlijk erg goed aansluit bij dit thema is het feit dat het Kompaan College een gezonde school is en wij ons aansluiten bij de campagne ‘NIX’18! Daarom is drinken van alcohol en roken niet toegestaan. Het mag niet in en om onze gebouwen en ook niet tijdens
(buitenschoolse) schoolactiviteiten. Let op: dit geldt ook voor energiedrankjes.

_75A6248.jpg
_75A6353.jpg

Ik hoor en ik vergeet,
ik zie en ik onthoud,
ik doe en ik begrijp