Toptraject, de perfecte route op weg naar het het hbo

Na het behalen van een vmbo-diploma volgen de meeste leerlingen een mbo-opleiding en gaan hierna ze meestal werken. Er zijn ook ambitieuze leerlingen die nu al weten dat zij na het mbo graag verder willen leren op het hbo. Via dit bericht informeren wij u over de mogelijkheden die wij bieden om een succesvolle doorstroom binnen de vmbo-mbo-hbo-route te realiseren.


Ideale route
Voor veel vmbo-leerlingen is het een goede route om via het mbo door te stromen naar het hbo. . Minder met de neus in de boeken en meer praktijkervaring opdoen; dat is het mbo! En daar komt de praktische instelling van de vmbo-ers van pas. Dit in plaats van het vmbo-havo-hbo

Mbo-diploma is waardevol
Een mbo-diploma is een waardevolle toevoeging aan de studieloopbaan én een plus op het CV. Bedrijven zien namelijk graag potentiële werknemers met een praktijkervaring. Het Toptraject pleit voor deze route voor de praktisch ingestelde vmbo'er en wil iedere leerling, die kan en wil helpen bij het realiseren hiervan.

Wat is het Toptraject?
Het Toptraject is een traject dat voorziet in het ondersteunen en begeleiden van een succesvolle doorstroom binnen de vmbo-mbo-hbo-route. In leerjaar 3 van het vmbo (mavo-XL Zutphen)  kunnen leerlingen worden toegelaten tot dit traject.

Wanneer stopt het Toptraject?
Leerlingen die zijn toegelaten tot het mbo kunnen het TopTraject ook daar blijven volgen. Van de start het het traject tot het einde houdt het traject zich bezig met de droom van de leerling: wat wil je worden, wat is je einddoel en hoe zorgen we er samen voor dat het doel behaald wordt?

De extra’s van het Toptraject
Er wordt tijdens de mbo-opleiding extra aandacht besteed aan rekenen, taal, loopbaanbegeleiding en competenties die nodig zijn op het hbo.