Bring Your Own Device

BYOD is een afkorting voor Bring Your Own Device. Meld jij je aan voor de brugklas (of als overstapper) op het Kompaan College, dan verwachten we dat je over een eigen device (laptop) beschikt.

Op het Kompaan College zien we het device nadrukkelijk als een goede aanvulling op de leer- en werkboeken. Een eigen laptop is handig omdat deze ingezet kan worden als ondersteuning bij verschillende vakken. De leerling kan de laptop gebruiken om:

✔digitale leerwijzers met taken te raadplegen in onze Elektronische Leer Omgeving (ELO) in SOM;
✔werk na te kijken;
✔ extra uitleg te krijgen via filmpjes, een PowerPoint of ander digitaal materiaal;
✔ extra oefenmateriaal aangeboden te krijgen (dit geldt zowel voor de leerling die extra ondersteuning nodig heeft als voor de leerling die juist wil verbreden of versnellen);
✔ boeken digitaal te raadplegen. De boeken die (ook) digitaal beschikbaar zijn kan de leerling ook op school laten. Dan gaat een minder zware tas mee naar huis;
✔ internet te raadplegen voor informatie;
✔ werkstukken en andere opdrachten digitaal in te leveren.

 

The Rent Company

Indien je een nieuw device wilt aanschaffen kan en mag dat natuurlijk bij een winkel naar keuze. Je bent daar helemaal vrij in 😊.  Ook kan je een device aanschaffen via de The Rent Company. Zij bieden diverse devices aan, met daarbij een goed servicepakket. 

Via deze pagina kun je hun aanbod bekijken.