Persoonlijke aandacht

We vinden een prettige en veilige sfeer in de school erg belangrijk, maar we willen ook graag dat het goed gaat met jou als leerling.

We geloven in de kracht van goed onderwijs waarin al onze leerlingen zich veilig en gezien voelen. We vertrouwen erop dat door een goed contact met je coach en ouder(s)/verzorger(s) we kunnen ‘voorkomen’ dat normale problemen groter worden. Gaat het toch een keer wat moeilijker, dan zoeken we samen met jou en jouw ouder(s)/verzorger(s) naar een goede oplossing. Op deze manier sluiten we aan op wat jij nodig hebt en geloven we in jouw eigen kracht😊.

Extra ondersteuning

 

Op het Kompaan College zijn wij er voor jou! We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat jij en je schoolgenoten een fijne schooltijd hebben. Het kan soms voorkomen dat je een tijd wat extra hulp nodig hebt en dan bieden wij jou graag goede begeleiding en zorg.

Samen kijken we dan welke ondersteuning jij nodig hebt en wat het best bij jou past. Alle vormen van begeleiding en zorg worden gecoördineerd door onze coördinator extra ondersteuning. Onderstaande afbeelding geeft zicht op hoe de onderwijszorg op het Kompaan College is opgebouwd.

Ouder- en Jeugdsteunpunt

Om het onderwijs zo passend mogelijk te maken voor jou, is een goede samenwerking belangrijk tussen jou, je ouders/ verzorgers en de school.

Heb jij extra hulp nodig op school? Heb je vragen over wat passend onderwijs precies is? Wil je weten wat de school met basisondersteuning bedoeld? Of welke extra hulp er bestaat in jouw buurt? Waar jij recht op hebt in het onderwijs?

Dan is het Ouder- en Jeugdsteunpunt er voor jou en je ouders, om je te zien, te horen en te steunen, zodat jij je begrepen voelt. Het Ouder- en Jeugdsteunpunt werkt onafhankelijk en neemt geen taken over van een school. 
Klik deze link voor alle informatie.

Coach

Iedere leerling heeft een eigen coach. De coach is hét aanspreekpunt voor jou en je ouders/verzorgers. Samen met jou, kijkt een coach wat er goed gaat of wat er misschien beter kan. Je hebt hiervoor regelmatig een coachgesprek, waarin deze en andere onderwerpen besproken worden. 
Wil je weten hoe een coachgesprek gaat? Kijk dan dit filmpje. Dit filmpje is opgenomen tijdens de lock-down, normaal gesproken voer je dit gesprek gewoon op school 😊.

Driehoeksgesprekken

Omdat jouw ouders/verzorgers ook graag willen weten hoe het met je gaat op school, zijn er vier keer per jaar zogenaamde driehoeksgesprekken. De coach nodigt jou en jouw ouders/verzorgers uit voor een gesprekje van ongeveer 30 minuten, waarin besproken wordt hoe het gaat, wat je doelen zijn, waar je aan wilt werken en wat je nodig hebt. De data van deze gesprekken worden aan het begin van elk schooljaar gecommuniceerd en staan ook in de agenda op deze website. 

Dagstart

Naast de persoonlijke en driehoeksgesprekken, wordt er elke dag een vast moment ingeroosterd voor 'de dagstart'. Tijdens dit moment is iedereen uit de klas aanwezig en wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan studievaardigheden (plannen, agenda bijhouden, leren leren, leren kiezen, etc.), kijk je terug op een schoolweek én vooruit naar hoe je dag of week eruit zal zien. Mochten er dingen in de klas spelen, dan kan dat ook tijdens dit moment besproken worden. 

Als je op dit linkje klikt, kun je zien hoe de dagstart verloopt op de Isendoornstraat.