Waarom kiezen voor het Kompaan College?


Tijdens de open dagen of persoonlijke gesprekken met leerlingen en hun ouders/verzorgers, krijgen wij vaak de vraag, 'maar waarom zou ik kiezen voor het Kompaan College, wat maakt jullie school anders?'
Wij vinden dit een hele begrijpelijke vraag. Je kiest tenslotte een school die bij jou past en waar jij 4 jaar lang bijna elke naartoe gaat. Hieronder hebben wij beschreven wat het Kompaan College is en hoe wij ons onderwijs vormgeven.

Vmbo-school
Het Kompaan College is een vmbo-school. Dit betekent dat wij leerlingen hebben die een advies voor de basisberoeps- kaderberoeps- of gemengd/theoretische leerweg (mavo-XL) hebben gekregen vanuit de basisschool. Klik hier om op de pagina te komen waar alle informatie staat over de leerwegen en profielen.

Je hebt een eigen coach
Een coach is hét aanspreekpunt voor jou en je ouders/verzorgers. De coach kijkt samen met jou hoe het gaat, wat er goed gaat of wat er misschien beter kan. Dit wordt besproken tijdens een 'coachgesprek'. Je ouders/verzorgers willen natuurlijk ook graag weten hoe het met je gaat. Hiervoor zijn er vier keer per schooljaar zogenaamde 'driehoeksgesprekken'. 


Je werkt aan beroepsvaardigheden!
Je leert bij ons niet alleen maar de gewone lesstof, maar leren we je ook al vanaf de brugklas 'beroepsvaardigheden'. Dit zijn vaardigheden zoals plannen, samenwerken, presenteren, initiatief nemen, luisteren en flexibel zijn. Als deze dingen leren we je, omdat je al deze vaardigheden na het behalen van je diploma ook nodig hebt tijdens je vervolgopleiding en in je beroep. 


Je leert op een manier die bij jou past!
Ben je heel erg goed in een bepaald vak of heb je juist wat moeite met een vak? Geen probleem. Op het Kompaan College kun je werken op je eigen tempo en op een manier die het best bij jou past. Ook kun je leren op je eigen niveau en is het mogelijk om één of meerdere vakken op een nader niveau te volgen (dat noemen wij maatwerk 😉). Jouw coach kijkt samen met jou wat je wensen zijn, wat er mogelijk is binnen jouw leerroute en wat daarvoor nodig is.