Persoonlijke aandacht

Op het Kompaan College zijn wij er voor jou! We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat jij en je schoolgenoten zich fijn voelen op school.

Gaat het toch een keer wat moeilijker, dan zoeken we samen met jou naar een goede oplossing. Ook bieden we de mogelijkheid tot extra ondersteuning als je dyslexie hebt of wanneer je wat 'steviger' in je schoenen wilt komen te staan. Op deze manier sluiten we aan op wat jij nodig hebt😊. Hieronder kun je lezen hoe wij zorgen voor persoonlijke aandacht voor iedere leerling. 

Extra ondersteuning

 

We vinden een prettige en veilige sfeer in de school erg belangrijk, maar we willen ook graag dat het goed gaat met jou als leerling. Het kan soms voorkomen dat je een ‘extra steuntje in de rug’ nodig hebt en dan bieden wij jou graag goede begeleiding en zorg.

Samen kijken we dan welke ondersteuning jij nodig hebt en wat het best bij je past. Alle vormen van begeleiding en zorg worden gecoördineerd door onze ondersteuningscoördinator. Als je dyslexie hebt, zijn er allerlei faciliteiten om je te ondersteunen; zo kun je bijvoorbeeld extra tijd krijgen bij toetsen, maar kun je ook gebruik maken van voorleesondersteuning. Er is een dyslexie-expert op school aanwezig die alle zaken rondom dyslexie regelt. 

Naast persoonlijke begeleiding helpen wij je ook graag met vaardigheidstrainingen zoals; sociale vaardigheidstraining (SOVA), Faalangstreductietraining, Meidenvenijn en Rots&Water training.

 

Ouder- en Jeugdsteunpunt

Om het onderwijs zo passend mogelijk te maken voor jou, is een goede samenwerking belangrijk tussen jou, je ouders/ verzorgers en de school.

Heb jij extra hulp nodig op school? Heb je vragen over wat passend onderwijs precies is? Wil je weten wat de school met basisondersteuning bedoeld? Of welke extra hulp er bestaat in jouw buurt? Waar jij recht op hebt in het onderwijs?

Dan is het Ouder- en Jeugdsteunpunt er voor jou en je ouders, om je te zien, te horen en te steunen, zodat jij je begrepen voelt. Het Ouder- en Jeugdsteunpunt werkt onafhankelijk en neemt geen taken over van een school. 
Klik deze link voor alle informatie.

Coach

Iedere leerling heeft een eigen coach. De coach is hét aanspreekpunt voor jou en je ouders/verzorgers. Samen met jou, kijkt een coach wat er goed gaat of wat er misschien beter kan. Je hebt hiervoor regelmatig een coachgesprek, waarin deze en andere onderwerpen besproken worden. 
Wil je weten hoe een coachgesprek gaat? Kijk dan dit filmpje. Dit filmpje is opgenomen tijdens de lock-down, normaal gesproken voer je dit gesprek gewoon op school 😊.

Driehoeksgesprekken

Omdat jouw ouders/verzorgers ook graag willen weten hoe het met je gaat op school, zijn er vier keer per jaar zogenaamde driehoeksgesprekken. De coach nodigt jou en jouw ouders/verzorgers uit voor een gesprekje van ongeveer 30 minuten, waarin besproken wordt hoe het gaat, wat je doelen zijn, waar je aan wilt werken en wat je nodig hebt. De data van deze gesprekken worden aan het begin van elk schooljaar gecommuniceerd en staan ook in de agenda op deze website.