Wat kun je kiezen op het kompaan College?

Wanneer je een advies hebt gekregen voor de basisberoeps- of kaderberoepsgerichte leerweg kun je uiteindelijk kiezen voor een profiel waarin je je eindexamen doet. Als je het advies hebt gekregen voor de gemengde/theoretische leerweeg, dan volg je geen profiel maar een praktijkvak. Omdat niet alle locaties van het Kompaan College voorzien van de praktijklokalen die nodig zijn voor bepaalde profielen, worden niet alle profielen aangeboden op alle locaties.

Op de locaties in Vorden kun je het profielen en praktijkvak D&P volgen. Op de locatie aan de Wijnhofstraat in Zutphen kun je de profielen BWI, EO, HBR, MVI, MT/PIE en ZW volgen en op de locatie aan de Isendoornstraat in Zutphen volg je het praktijkvak D&P.

Door het volgen van een profiel of praktijkvak, kun je goed onderzoeken en ontdekken wat je leuk vind of niet en wat bij je past of niet. Het maakt niet uit welk profiel of praktijkvak je volgt, uiteindelijk ga je van school met een vmbo diploma waarmee je toelaatbaar bent bij verschillende opleidingen.

_65A3302.jpg

Bouwen, Wonen en Interieur (BWI)

In het BWI profiel ga je alles leren over het bouwproces. Je leert hoe je een product van A tot Z ontwikkelt. Je leert de basisvaardigheden en basiskennis om ontwerpen te maken en een product klaar te maken. Met dit diploma leer je de basis om later als metselaar, meubelmaker, schilder of timmerman te gaan werken. De profielgebonden vakken die je moet volgen in dit profiel zijn NaSk1 en Wiskunde.

_65A3434.jpg

Economie en Ondernemen (EO)

Economie en Ondernemen is een heel breed profiel waar je veel kennis op gaat doen die je helpt in het bedrijfsleven. Ben jij goed in Wiskunde en ben je geïnteresseerd in Economie en de zakelijke aspecten in het leven, dan is dit een heel geschikt profiel voor jou. Met dit diploma, kan je later als receptioniste bij een bank of hotel aan de slag of een administratieve functie uitoefenen. Ook zou je in een winkel kunnen werken als verkoper, inkoper, etaleur of magazijnmedewerker van jouw favoriete modezaak. Het profielgebonden vak dat je moet volgen is Economie. Daarnaast kies je uit Wiskunde of een Moderne Vreemde Taal.

_65A3385.jpg

Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR)

Het HBR profiel richt zich op de gastvrijheidsindustrie. In het profiel maak je kennis met alle onderwerpen van deze belangrijke sector. Je leert koken voor gasten, maaltijden serveren en mensen onderhouden. Na het beroepsgerichte profielvak kun je je in één van de richtingen specialiseren of doorstromen naar het MBO. Met dit diploma, kan je later werken als kok, gastheer/gastvrouw of bakker. Het profielgebonden vak dat je moet volgen is Economie. Daarnaast kies je uit Wiskunde of een Moderne Vreemde Taal.

Ik hoor en ik vergeet,
ik zie en ik onthoud,
ik doe en ik begrijp