Vakkanjers Scout

Alle brugklassers doen mee aan Vakkanjers Scout

Met Vakkanjer Scout ontdekken jonge vmbo’ers hun vakmanschap en zetten ze flinke stappen in hun ontwikkeling. Niet alleen op het gebied van technische vaardigheden, maar dankzij speciale workshops werken ze ook aan 'skills' zoals presenteren en samenwerken.

Jongens en meiden worden meegenomen in de wereld van de opdrachtgever tijdens een inspiratieles. Deze les vindt op 15 november plaats in Vorden en op 22 november in Zutphen (op beide locaties) en leerlingen gaan hier aan de slag met het ontwerp en leveren deze in. Zodra hun idee online staat (een speciale website), kan er gestemd worden. De schoolwinnaars gaan vervolgens met behulp van professionele productontwerpers hun idee tot uitvoering brengen en presenteren daarna hun oplossing, tijdens de halve finale, aan een vakjury en de opdrachtgever. De top tien gaat door naar Vakkanjers Live, de landelijke finale!

De Vakkanjers gaan dit schooljaar aan de slag voor de Johan Cruyff Foundation. In de challenge 'Creating space for children' gaan deelnemers oplossingen bedenken, ontwerpen, ontwikkelen en bouwen om kinderen te stimuleren meer te bewegen.

Ga terug

vakkanjer scout.JPG
vakkanjer scout.JPG

Ik hoor en ik vergeet,
ik zie en ik onthoud,
ik doe en ik begrijp