Van Dijk Boekenhuis


Onze schoolboeken worden geleverd door van Dijk Boekenhuis in Kampen. Wij krijgen vaak vragen over het bestellen en leveren van boeken. Daarom leggen we hieronder uit hoe het allemaal werkt.

In februari van elk jaar krijgt  boekencoördinator de school de boekenlijst die in dat jaar gebruikt wordt. De coördinator zet deelt deze boekenlijst met alle docenten en op basis hiervan beslissen zij of boekenlijst zo blijft of dat er wijzigingen doorgevoerd moeten worden, dus een ander boek voor een bepaald vak. Ook wijzigen de uitgevers boeken, waardoor er soms nieuwe uitgaves (edities) op de markt komen. 

De boekenlijst komt twee keer onder ogen van de docenten en na een volledige check, wordt de 'nieuwe' boekenlijst aan het einde van elke schooljaar door Van Dijk gepubliceerd op hun website (www.vandijk.nl). Leerlingen kunnen vanaf dat moment hun boekenpakket bestellen voor het volgende schooljaar. Het bestellen is erg eenvoudig en spreekt voor zich als je de homepage van de website voor je hebt. 

Boeken bestellen

Het bestellen van boeken doe je via de website van Van Dijk (www.vandijk.nl). Voor schooljaar 2022-2023 kan dat vanaf 1 juli.

Op de homepage kies je (in de paarse balk) voor de woonplaats waar jij naar schoolgaat. Hierna wijst het bestelproces vanzelf. Van Dijk heeft een flyer uitgebracht waardoor het nog duidelijker wordt hoe het bestellen precies in zijn werk gaat. 

LET OP; wanneer je nog geen leerling bent van het Kompaan College, kun jij je digitale lesmateriaal activeren omdat jij nog geen schoolaccount hebt. Wanneer deze vraag gesteld wordt; dan kies 'klik hier' in de tekstregel onder de vraag die van Dijk stelt. 

Levering van boeken

Wanneer je 'op tijd' een bestelling hebt geplaatst voor je boekenpakket, dan ontvang je in zomervakantie jouw pakket thuis. Wij adviseren je om te controleren of jij de boeken hebt ontvangen die ook op de pakbon staan.

Een aantal tips!

Check de werkboeken, heb je inderdaad een deel A en B als dat op de pakbon staat?
Check de status van de boeken, zijn ze ernstig beschadigd? Meld dit dan direct bij Van Dijk. Dit voorkomt dat jij aan het einde van het schooljaar een boete krijgt. 
Check of je een boek mag houden of weer moet inleveren, als je een boek mag houden dan mag je er ook in schrijven